مارا دنبال کنید : 

سامانه ارزیابی عملکرد سازمانی بانک

سامانه ارزیابی عملکرد سازمانی بانک

نویسنده این مطلب :

تیم تحریریه بانکداری مبتنی بر داده

محصول ارزیابی عملکرد سازمانی بانک، محصولی مبتنی بر فناوری برای سازماندهی و ارتباط بین اهداف استراتژیک و نظارت بر پیشرفت آن‌ها براساس حقایق و بینش‌هاست. کارت امتیازی متوازن عملکرد و اقدامات سازمان را معرفی می‌کند، طوری‌که آیا مدیریت به نتایج مورد نظر خود دست یافته است یا خیر. کارت امتیازی متوازن ترجمه بیانیه رسالت و چشم‌انداز سازمان به مجموعه‌ای جامع از اهداف و اقدامات عملکردی است که می‌توانند اندازه‌گیری و ارزیابی شوند.معمولا این اقدامات شامل مقوله‌های عملکردی مانند عملکرد مالی، عملکرد ارزش مشتری، عملکرد فرآیند کسب‌و‌کار داخلی، عملکرد نوآوری و عملکرد کارکنان است.

هر نهاد نظارتی به منظور ساماندهی و ارتباط مابین اهداف استراتژیک و نظارت بر پیشرفت آن‎ها براساس حقایق و بینش‌ها نیازمند پیاده‌سازی نظام ارزیابی عملکرد است. از دیدگاه بین‌المللی امتیازدهی به شاخص‌هایی که برای برنامه‌های توسعه‌ای، تدوین شده اند تا اطلاعات کافی در مورد نحوه عملکرد سازمان را تامین و برنامه‌ای برای تصمیم‌گیرندگان را اندازه‌گیری کند را ارزیابی عملکرد می‌گویند. از جمله اهداف پیاده‌سازی نظام ارزیابی عملکرد در بانک نیل به پاسخگویی بهتر به ذینفعان، بهبود عملکرد و تعیین دقیق منابع و هزینه‌هاست. در پیاده‌سازی مدل ارزیابی عملکرد سه رویکرد مطرح می‌باشد که عبارتند از: روش کارت امتیازی متوازن، روش مدل منطقی و روش الگوبرداری عملکرد. با مقایسه ویژگی‌ها، نقاط قوت و نقاط ضعف هریک از این سه روش، مدل ارزیابی عملکرد با استفاده از کارت امتیازی متوازن گزینه مناسب‌تری برای ارزیابی عملکرد در حوز بانکی است.

در روش کارت امتیازی متوازن بانک از چهار منظر منابع مالی، ذینفعان، فرآیندهای داخلی و رشد و یادگیری مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

با بهره‌گیری از نظام ارزیابی عملکرد امکان سنجش وضعیت موجود ستاد، شعب و کارکنان و مقایسه با وضعیت مطلوب فراهم می‌گردد. همچنین امکان رتبه‌بندی شعب و مقایسه آن‌ها با یکدیگر فراهم می‌گردد.

اشتراک گذاری

پیام بگذارید