مارا دنبال کنید : 

سامانه هوش تجاری بانک

سامانه هوش تجاری بانک

محصول هوش تجاری بانک، محصولی مبتنی بر فناوری برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و ارائه اطلاعات عملی برای کمک به مدیران کلان، مدیران میانی و سایر کاربران نهایی در تصمیم گیری‌های تجاری آگاهانه تر است. هوش تجاری شامل برنامه‌ها، زیرساخت‌ها، ابزارها و بهترین روش‌هایی است که دسترسی به اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن‌ها را برای بهبود و بهینه‌سازی تصمیمات و عملکرد امکان پذیر می‌کند. BI ابزارها و سیستم‌ها را به نحوی به کار می‌گیرد که نقشی اساسی در روند برنامه‌ریزی استراتژیک در یک بانک داشته باشند. طی پیاده‌سازی سامانه هوش تجاری، داده های مفید جمع‌آوری، ذخیره، پاکسازی، یکپارچه‌سازی و ادغام شده و در نهایت بر بستر انبارداده تولیدی، گزارشات و داشبوردهای مدیریتی در سطوح مختلف اطلاعاتی در اختیاز ذینفعان سامانه قرار می‌گیرد.

بانک‌ محل امن و مناسبی برای نگهداری دارایی‌های نقدی افراد بوده و با ارائه خدمات مناسب مالی و تنوع بخشیدن به خدمات خود با عرضه انواع حساب‌ها، متناسب با نیازهای افراد مختلف در زمان‌های گوناگون به عنوان مرکز جمع‌آوری دارایی‌های نقدی به فعالیت می‌پردازد. سیستم‌های عملیاتی بانک به شکلی است که بیشترین کارآیی و بازدهی را زمانی خواهند داشت که توانایی تحلیل و بررسی دقیق بازار را داشته باشند که این امر می‌تواند با انتخاب یک سیستم هوش تجای مناسب میسر گردد. استفاده از داده‌های مشتریان در سطوح مختلف، جهت کسب حداکثر میزان ممکن در سود دهی و بهبود روش های ارائه انواع سپرده با نرخ سود‌های متفاوت و به تبع آن ارائه انواع تسهیلات به مشتریانی که حداقل ریسک و حداکثر میزان سوددهی را داشته باشد بسیار پراهمیت می‌باشد. با استفاده از راهکارهای هوش تجاری و تحلیل داده‌ها، بانک‌ها می‌توانند علاوه بر بهبود و ساده‌سازی عملیات خود به افزایش بهره‌وری در بازار سرمایه و افزایش میزان سرمایه‌گذاری خود با استفاده از استراتژی های انتخابی بپردازد. با استفاده از این راهکارها میزان خطرات ناشی از مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های مختلف، می‌تواند به طرز چشم‌گیری کاهش یابد.

از سوی دیگر، بانک‌ پروژه‌های مختلف سرمایه‌گذاری را تامین مالی می‌کند و هر اقتصاد پویایی برای تداوم رشد و توسعه خود نیاز به جریان دائمی سرمایه‌گذاری دارد. از این رو بانک‌ به عنوان واسطه وجوه، بایستی شناخت کامل از عوامل موثر بر وضعیت سپرده‌های بانکی خود داشته باشند زیرا وضعیت سپرده‌ها بر نقدینگی و ریسک نقدینگی و میزان اعطای تسهیلات و در نتیجه بر هزینه‌ها و درآمدهای عملیاتی بانک تاثیر‌گذاری است.

باتوجه به موارد مذکور، بانک در راستای انتخاب استراتژی‌ بهینه، بررسی عملکرد واحدهای مختلف در کنار اهداف تعریف شده برای هر واحد و همچنین کاهش ریسک،‌ نیازمند پیاده‌سازی و بهره‌برداری از راهکار هوش‌تجاری خواهد بود. طی پیاده‌سازی این سامانه مراحلی طی خواهد شد که عبارتند از:

  • مرحله شناسایی نیاز، تحلیل نیاز، شناسایی منابع داده، گردآوری داده‌ها، پالایش داده و …
  • مراحل تولید خروجی مانند تحلیل‌های کسب‌وکار، پردازش تحلیلی بر خط، پردازش تراکنشی برخط، پرس و جوها، گزارش‌ها، ابزارهای هشدار و داشبوردهای مدیریتی
  • تحویل به بهره‌برداران آن در سطوح مختلف مدیریتی و عملیاتی

 


مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری

پیام بگذارید