دادهها در نظام بانکداری نوین:
بدون شک جابجایی ژرف در گستره دانش بشری مرزهای تفکر و اندیشههای ما را دگرگون خواهد کرد. جابجایی که در پیش روی ماست، از نظر مقیاس و پیچیدگی به اندازهای گسترده است که ماهیت بسیاری از اندیشههای ما را متحول میکند. در حوزه بانکداری نیز این تحول بزرگ دامنگیر خواهد شد. دادهها در نظام بانکداری نوین به عنوان مبنا و ستون این تحول شناخته میشوند و اصولیترین تکیهگاه تغییرات در عرصه علوم و فناوریهای بانکی هستند.
شرکت داده پردازان ارتباط گستر ویونا با علم و دانش عمیق بر این باور به عنوان بخشی از بدنه علمی و فنآوری کشور، سالهاست که با جد و جهد فراوان کوشنده، پایا و پایدار ممارست می نماید. یکی از عرصه های تلاش شرکت ما با تکیه بر نیروهای بسیار کارآمد، متعهد و متخصص در حوزه سیستمهای بانکی می باشد، در این راستا ما با ارائه مجموعه مقالات بصورت دوره ای در این وبلاگ به بررسی، تحلیل مدیریت داده های بانکی خواهیم پرداخت.
دادههای بزرگ در بانکداری اغلب با چهار [1]V مشخص میشوند: حجم، سرعت، تنوع و اعتبار. این ابعاد چالشها و فرصتهایی را که دادههای بزرگ ارائه میدهند، برجسته میکنند
-
حجم:
مقدار عظیمی از دادههای تولید شده توسط تراکنشهای بانکی، تعاملات مشتری و سایر فعالیتها.
-
سرعت:
سرعت تولید و پردازش دادههای جدید برای پاسخگویی به نیازهای تحلیل در زمان واقعی.
-
تنوع:
انواع مختلف دادهها، از دادههای ساختار یافته مانند گزارشهای تراکنش تا دادههای غیرساختار یافته مانند نظرات مشتریان.
-
اعتبار:
اعتبار دادههای بزرگ برای تجزیه و تحلیل دقیق و تصمیمگیری بسیار مهم است.
این چهار V به سنگ بنای بانکها در بهرهبرداری از تحلیل دادههای بزرگ تبدیل شدهاند و در نتیجه، جنبههای مختلفی از بانکداری مانند خدمات شخصیسازی شده مشتری، تشخیص کلاهبرداری و مدیریت ریسک را متحول کردهاند.
بخش بانکداری سنگ بنای اقتصادهای جهانی است و هر ثانیه حجم عظیمی از دادهها تولید میکند. این دادهها که زمانی ایستا و کاربردی آنلاین (فقط برای مؤسسات مالی و برای حسابرسی) در نظر گرفته میشدند، با فناوریهای دادههای بزرگ زندگی جدیدی یافتهاند. ظهور دادههای بزرگ در بانکداری، این صنعت را متحول کرده و مزایای بسیاری را ارائه میدهد که در این مجموعه مقالات که بصورت دوره ای ارائه خواهند شد، قصد داریم با رویکردهای مختلف به تحلیل داده ها در نظام بانکداری نوین بپردازیم.
” در گذار تیز پای زمان، ترازوی زمان، در سنجه ی عمل مارا محک خواهد زد.”
[1] Volume, Velocity, Variety, and Veracity
مشاهده تمامی نوشتههای این نویسنده